Папа привітав учасників Паломництва довіри на землі
  • Чтв, 28/12/2017 - 19:38

Щоб Святий Дух допоміг католицькій, протестантській та православній молоді взаємно збагачуватися різноманітністю дарів, отриманих усіма Христовими учнями, аби свідчити, що нас єднає радість Євангелія. Таке побажання Папи Франциска знаходимо у посланні, яке кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Його Святості, надіслав від його імені учасникам 40-го Паломництва довіри на землі, організованого екуменічною спільнотою з Тезе.

Звертаючись до юнаків і дівчат, які з усієї Європи, але також і з інших континентів, зібралися у Базелі, де перетинаються Швейцарія, Німеччина та Франція, «підтримувані бажанням спільно віднайти джерела радості», кардинал Паролін зазначає, що Папа Франциск запевняє їх «у своїй глибокій духовній близькості», адже у своєму Апостольському напоумленні «Evangelii gaudium» він писав:

«Радість Євангелія наповнює серце та все життя тих, які зустрічаються з Ісусом. Ті, які дозволяють, щоб Він їх спас, визволяються від гріха, смутку, внутрішньої порожнечі, ізоляції. З Ісусом Христом завжди народжується і відроджується радість».

Святіший Отець схвалює рішення молоді взяти участь у цій зустрічі з метою «прийняти та поглибити благовість Ісуса, що є джерелом радості для всіх тих, які для неї відкривають своє серце». Він також дякує юнакам і дівчатам за те, що вони «відповіли на Господній заклик, який об’єднує всіх у радості Своєї любові».

«Папа заохочує вас, – читаємо в посланні, – дозволити тій радості, яка народжується із дружби з Ісусом, оселитися в ваших серцях, тій радості, яка ніколи не замикається ні на ближніх, ні на страждання цього світу. Він заохочує вас перебувати в єдності з Господом через молитву та слухання Його слова, аби Він міг допомогти вам використати свої таланти для того, щоб зростала: “культура милосердя, що ґрунтується на поновному відкритті зустрічі з іншими людьми, культура, в якій ніхто не дивитиметься байдуже на іншого та не відвертатиме погляду, коли бачить страждання братів і сестер” (Апостольський лист Misericordia et misera)».

Святіший Отець молиться до Святого Духа, аби Він «допоміг протестантській, католицькій і православній молоді втішатися та збагачуватися різноманітністю дарів, даних всім Христовим учням, аби показати, що радість Євангелія єднає нас, виходячи за межі всіх ран, завданих нашими поділами».