Папа привітав учасників святкування 70-річчя висадки союзників у Нормандії
  • Птн, 06/06/2014 - 21:33

Папа Франциск привітав учасників урочистого святкування 70-річчя висадки союзницьких військ у Нормандії, яке проходить 6 червня 2014 року у французькому Давілі. Тут зібралися державні лідери та політики з багатьох країн світу, а також представники Церкви та інших релігійних громад.

У посланні, підписаному кардиналом Держсекретарем П'єтро Пароліном, наголошується, що Святіший Отець віддає почесті військовослужбовцям, які покинули свої рідні країни і висадилися на березі Нормандії, щоб боротися проти нацистського варварства. Понтифік також пам'ятає про німецьких солдатів, які були залучені в цю драму і всіх жертв війни. Це правильно, - написав Папа, - щоб сучасні покоління висловили свою величезну подяку тим, хто склав таку важку жертву. Святіший Отець нагадав, що через передачу пам'яті й навчання нових поколінь повазі до всіх людей, створених на образ Божий, можна сподіватися на краще майбутнє.

На думку Папи Франциска, такі моменти, як святкування 70-річчя висадки союзних військ в Нормандії, нагадують, що виключення Бога з життя людини і суспільства не приносить нічого іншого, крім смерті та страждань. Європейські народи можуть знайти в Євангелії Христа, Царя миру, коріння своєї історії й джерело натхнення до встановлення все більш і більш братських та солідарних стосунків, переконаний Понтифік.

Висадка військ США, Великобританії, Канади та інших союзників на березі Нормандії почалася вранці 6 червня 1944р.  Вона була частиною військової операції "Аверлод", яка починала звільнення від нацистських військ північній частині Франції. У десанті брали участь близько 150 тис.чоловік.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va