Папа прийме "Вифлеємське світло миру"
  • Втр, 05/11/2013 - 15:30

18 грудня 2013 року  у Ватикані Папі  Франциску буде передано "Вифлеємське світло миру". Його вручать Понтифіку діти з Верхньої Австрії. Папа погодився прийняти символ Різдва за прикладом своїх попередників, повідомила 4 листопада телерадіокомпанія Верхньої Австрії (ORF Oberösterreich), головний організатор акції.

Бенедикт XVI і Іван Павло II кілька разів приймали у Ватикані "Вифлеємське світло". Франциску передадуть його в рамках спеціального паломництва після загальної аудієнції.

Символічна свічка запалюється в Гроті Різдва Христового у Вифлеємі за кілька тижнів до самого святкування. Цього року це відбудеться 26 листопада. Потім світло, що знаходиться в спеціальній лампі, відправлять на літаку до Відня. У столиці Австрії відбудеться екуменічне богослужіння, після якого "Вифлеємське світло миру" відправиться в подорож по парафіях і спільнотах Австрії та інших країн; його приймуть також церковні, громадські та політичні лідери.

"Вифлеємське світло" вперше було запалене в 1986 р. з ініціативи телерадіокомпанії Верхньої Австрії. Сьогодні в його поширенні в 30 країнах Європи та Північної Америки активну участь беруть скаути.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va