Папа прийняв діючого і колишнього Президентів Колумбії
  • Птн, 16/12/2016 - 18:01

У п’ятницю, 16 грудня 2016 р., Папа Франциск прийняв в Апостольському палаці у Ватикані Президента Колумбії Хуана Мануеля Сантоса Калдерона, який опісля зустрівся з Державним Секретарем кардиналом П’єтро Пароліном, якого супроводжував Секретар, відповідальний за стосунки з державами архиєпископ Поль Річард Ґаллаґер.

Як повідомляє Ватиканський прес-центр, розмови відбулися в щирій атмосфері, підтверджуючи добрі стосунки між Святим Престолом та Колумбією. Було висловлено високу оцінку підтримці з боку Папи мирного процесу та побажання, аби цей мир був стабільним і тривалим. У цьому контексті підкреслено важливість зустрічі та єдності між політичними силами країни та заанґажування з боку повстанців FARC-EP, в той час, як місцева Церква й надалі може робити свій вклад у загальнонаціональне примирення та виховання до прощення й згоди. Крім того, було обговорено деякі питання, пов’язані з актуальними в регіоні темами.

Пізніше Святіший Отець прийняв сенатора Альваро Урібе Велеса, колишнього Президента Колумбії, спочатку особисто, а пізніше – разом з діючим Президентом Сантосом. Папа говорив про важливість «культури зустрічі» та підкреслив важливість щирого діалогу в цьому історичному періоді між усіма дійовими особами колумбійського суспільства.