Папа прийняв експертів з історії Церкви в Латинській Америці
  • Птн, 04/10/2019 - 14:51

Папа прийняв учасників Міжнародного конгресу, присвяченого 40-річчю ІІІ Генеральної асамблеї єпископатів Латинської Америки і Карибського регіону, яка проходила в 1979 р. в мексиканському місті Пуебла.

Звертаючись до своїх гостей, Святіший Отець зауважив, що латиноамериканський церковний форум свого часу став однією з фундаментальних подій, "справжнім перехрестям" в історії Вселенської Церкви і Церкви в Латинській Америці.

Папа відзначив велике значення асамблеї для формування самосвідомості Церкви в регіоні; пожвавлення еклезіології в дусі Другого Ватиканського Собору; інкультурації маріології; євангелізації культури і народної побожності; критичного погляду на ситуацію з правами людини і свободами в Латинській Америці.

Джерелом натхнення для форуму була Апостольське звернення Павла VI "Evangelii nuntiandi" - "кращий післясоборний душпастирський документ, що залишається актуальним і сьогодні". У свою чергу звернення "Evangelii gaudium" є "елегантним плагіатом" цього документу і підсумковим документом зустрічі латиноамериканських єпископів в Апаресіді, - пожартував понтифік.

Ватиканський конгрес, присвячений ІІІ Генеральній асамблеї єпископатів Латинської Америки і Карибського регіону, відбувся напередодні Спеціальної Асамблеї Синоду Єпископів для Панамазонського регіону, з ініціативи Папської комісії у справах Латинської Америки і Папського комітету історичних наук, інформує Vatican News.