Папа прийняв главу єпископату Німеччини
  • Птн, 18/10/2013 - 19:54

17 жовтня на приватній аудієнції Папа Франциск прийняв Архиєпископа Роберта Цоліча. Він є главою німецького єпископату, колишнім ординарієм і до часу призначення наступника – апостольським адміністратором архиєпархії Фрайбурга, повідомляє Радіо Ватикану.

Душпастирський уряд власне цієї архиєпархії видав минулого тижня інструкцію, яка допускає розлученим, що живуть в цивільному шлюбі, приймати таїнства. Ця подія викликала непорозуміння в усій Церкві. У заяві після аудієнції в Папи Архиєпископ Цоліч зазначив, що розмова була конфіденційного характеру. Однак він розповів, що було порушено справу єпископа Франца-Петера Тебарц-ван Ельста, ординарія Лімбурга, котрого звинувачують у марнотратстві щодо управління фінансами єпархії.

За інформацією Romereports.com, напередодні зустрічі зі Святішим Отцем Архиєпископ Цоліч зазначив, що єпископат Німеччини призначив спеціальну комісію, яка проводитиме об’єктивне дослідження доцільності витрат на побудову будинку.

Єпископ, що опинився у центрі скандалу, також прибув до Риму, щоб зустрітися з представниками Ватикану. Як повідомили в його єпархії, свою майбутню долю він доручає в руки Папи Франциска.