Папа прийняв главу Всесвітнього Конгресу Юдеїв
  • Втр, 03/09/2013 - 00:42

2 вересня Папа Франциск прийняв на приватній аудієнції Рональда Лаудера, главу Всесвітнього Конгресу Юдеїв. Американський бізнесмен і мультимільйонер виконує цю функцію від 2007 року. Навчався в Університеті Пенсильванії, а також в Парижі та Брюсселі. Під час президентського правління Рональда Рейгана був послом США у Австрії. З теперішнім Папою він зустрічався раніше – у 2008 році в Буенос-Айресі – коли він ще був кардиналом, повідомляє Радіо Ватикану.

Під час зустрічі серед іншого співрозмовники розмовляли про напружену ситуацію в Сирії, виступаючи за спільну участь на користь повернення миру. Окрім того було засуджено антихристиянські напади, що відбуваються в Єгипті.

Пана Лаудера супроводжували інші члени Конгресу. Папа Франциск використав цю нагоду, щоб побажати «Щасливого нового юдейського року», використовуючи звичайний гебрейський вираз.

Як інформує агенція Romereports.com, зустріч проходила у сердечній атмосфері. Один із членів юдейської делегації привітав Святішого Отця із чудом, якого йому вдалося добитись у Бразилії: «У Бразилії Ви досягнули чуда. Щоб бразильці полюбили аргентинця – це просто чудо». «Це дійсно чудо», – погодився Папа Франциск.

Після завершення зустрічі глава Всесвітнього конгресу юдеїв виглядав задоволеним і видав заяву, в якій зазначив, що лідерство Папи Франциска підсилює Католицьку Церкву. Він додав, що за останніх 2000 років зв’язки між Католицькою Церквою і юдеями ще не були настільки добрими.