Папа прийняв Президента Конго
  • Срд, 11/12/2013 - 15:01

Святіший Отець прийняв 9 грудня 2013 на аудієнції у Ватикані Президента Демократичної Республіки Конго Дені Сассу-Нгессо. Після зустрічі з Папою відбулася розмова політика з Держсекретарем, архиєпископом П'єтро Пароліном. Під час переговорів, як заявляє прес-служба Святого Престолу, був підкреслений позитивний внесок Католицької Церкви у життя конголезького суспільства, особливо в галузі охорони здоров'я та освіти. Піднімалися деякі теми, що представляють спільний інтерес, і було підкреслено бажання до подальшого зміцнення двостороннього співробітництва.

Йшлося також про гуманітарну ситуацію в Центральній Африці, пов'язану з великою кількістю біженців і феноменом міграції, а також про проблеми безпеки в регіоні, що виникають у зв'язку із зростанням фундаменталізму.

Розмова між папою Франциском і Президентом Конго тривала близько 17 хвилин. Главу держави супроводжували кілька міністрів і члени сім'ї.

До 1960 Конго була колонією Бельгії. Це друга за площею і четверта за чисельністю населення країна в Африці. З 4,6 млн. жителів 2,6 млн. тут вважають себе католиками. У 2012 р. Конго була визнана найбіднішою країною в світі згідно з дослідженнями МВФ.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va