Папа прийняв Президента Польщі. В центрі візиту до Ватикану – війна в Україні
  • Суб, 02/04/2022 - 11:41
Гуманітарна допомога біженцям і питання безпеки й миру в Європі були серед тем, що обговорювалися під час візиту Анджея Дуди до Ватикану.

У п’ятницю, 1 квітня 2022 р., Папа Франциск прийняв у Ватикані Президента Польщі Анджея Дуду, який опісля зустрівся із Державним Секретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном, якого супроводжував Секретар у справах стосунків з державами архиєпископ Пол Річард Ґаллаґер.

Як повідомила Прес-служба Святого Престолу, зустріч Папи та Президента тривала приблизно 30 хвилин. Святіший Отець з нагоди візиту подарував Анджеєві Дуді медальйон зі зображенням святого Мартина, добірку документів понтифікату та фотоальбом про молитву за припинення пандемії, що відбулася 27 березня 2020 року. Президент Польщі подарував портрет блаженного кардинала Стефана Вишинського, фотоальбом про перший рік триваючого мандату президентства та добірку компакт-дисків з музикою Шопена.

 

В комюніке за підсумками візиту зазначається, що переговори в Державному Секретаріаті були зосереджені на триваючій в Україні війні та на питаннях безпеки та миру в Європі. В цьому контексті сторони зупинилися, насамперед, на становищі біженців і на їхній гуманітарній підтримці.