Папа прийняв Президента Швейцарії
  • Пон, 12/11/2018 - 17:01

Історичні зв’язки між Ватиканом та Швейцарією обговорювались під час зустрічі Папи з Президентом Швейцарської Конфедерації Аленом Берсе.

Вранці у понеділок 12 листопада 2018 року Папа Франциск прийняв в Апостольському палаці у Ватикані Президента Швейцарської Конфедерації Алена Берсе.

Ватиканський прес-центр, інформуючи про цю зустріч, наголосив на щирій розмові, під час якої підкреслено історичний зв’язок між Ватиканом та Швейцарією, що забезпечується «вірним і професійним служінням Папської Швейцарської Гвардії».

В розмові йшлося також про добрі двосторонні стосунки, висловлюючи побажання дальшої співпраці між Церквою та Державою в різних сферах спільного інтересу.

Заторкувались численні актуальні міжнародні питання, як «міграція, посередництво в конфліктах, ядерне роззброєння та торгівля людьми». Підкреслено необхідність ефективного та спільного зусилля, на європейському та міжнародному рівнях, спрямованого на розвиток солідарнішого суспільства, на сприяння справедливості та миру, на важливості багатосторонності й захисту гуманітарного права.

Після розмови із Святішим Отцем Президент Швейцарської Конфедерації Ален Берсе зустрівся з Державним Секретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном, якого супроводив архиєпископ Пол Річард Ґаллаґер, Секретар, відповідальний за стосунки з державами.