Папа призначив Апостольського Візитатора до Меджуґор’є
  • Пон, 29/11/2021 - 12:41

Вислужений ватиканський дипломат архиєпископ Каваллі замінить польського архиєпископа Генрика Госера, який помер минулого серпня. Йдеться про призначення виключно душпастирського характеру.

В суботу, 27 листопада 2021 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив архиєпископа Альдо Каваллі, дотеперішнього Апостольського Нунція у Нідерландах, спеціальним Апостольським Візитатором для парафії в Меджуґор’є, на невизначений час до розпорядження Апостольської Столиці (ad nutum Sanctae Sedis). Він стане наступником архиєпископа Генрика Госера, який був призначений на це служіння 31 травня 2018 року, а 13 серпня цього року переставився до вічності.

Душпастирське служіння

Як уточнював Ватиканський прес-центр під час призначення у 2018 році спеціального посланця, мова йде про призначення виключно душпастирського характеру. Завданням місії Апостольського Візитатора є гарантувати стабільний і безперервний супровід парафіяльної громади Меджуґор’є та вірних, які прибувають туди з паломництвами, потреби яких вимагають особливої уваги. Це служіння не має нічого спільного із справою визнання вірогідності ймовірних появ Пресвятої Богородиці у цій місцевості в Боснії і Герцеговині.

У травні 2019 року Папа Франциск дозволив організовувати офіційні паломництва, а не лише приватні, як це було до цього часу. При цій нагоді наголошувалося, що «слід подбати про те, щоб не інтерпретувати ці прощі як підтвердження відомих подій, які ще вимагають додаткового вивчення з боку Церкви. Слід запобігати тому, щоб паломництва створювали замішання та викликали двозначність з доктринальної точки зору».

Заслужений дипломат

Архиєпископ Альдо Каваллі, якому 18 жовтня сповнилося 75 років життя, народився на півночі Італії. Він став священиком 1971 року, а через 8 років поступив на дипломатичну службу Святого Престолу. Був Апостольським Нунцієм в Сан-Томе і Принсіпі, Анголі, Чилі, Колумбії, Лівії і Мальті та Нідерландах, а також представляв Святий Престол при Організації із заборони хімічної зброї.