Папа призначив польського прелата Апостольським елемозинарієм
  • Суб, 03/08/2013 - 23:05

 Святіший Отець призначив нового Апостольського елемозинарія. Ним став о. прелат Конрад Краєвський, який досі був одним з папських церемоніймейстерів і офіціал Служби папських літургійних дій. Він отримав гідність архиєпископа.

Польський прелат змінив на цій посаді архиєпископа Гвідо Поццо, який був призначений секретарем Папської комісії "Ecclesia Dei". Апостольський елемозинарій (лат. Elemosinerius Apostolica) опікується від імені Папи потребуючими, від імені Святого Отця він уділяє також апостольське благословення віруючим у зв'язку з особливими урочистостями. Елемозинарій - це одна з трьох осіб у Апостольській Столиці, яка зберігає свою посаду після смерті або відходу Понтифіка, разом з Великим пенітенціарієм і кардиналом-Камерленго. Як наголошується в апостольській конституції "Universi Dominici Gregis", він продовжує виконувати служіння милосердя відповідно до критеріїв, які використовувалися в період понтифікату.

Треба нагадати, що архиєпископ Гвідо Поццо перед своїм призначенням елемозинарієм 3 листопада 2012 вже обіймав посаду секретаря Папської комісії "Ecclesia Dei".

За матеріалами be.radiovaticana.va