Папа про Блаженннішого Бутроса Сфеїра: Видатна постать в історії Лівану
  • Втр, 14/05/2019 - 16:10

З приводу відходу до вічності Блаженнішого Насралли Бутроса кардинала Сфеїра, вислуженого маронітського Патріарха Антіохії, Папа Франциск надіслав телеграму співчуття на ім’я його наступника на патріаршому престолі Блаженнішого Бшара Бутроса кардинала Раї.

«Ревний захисник суверенітету та незалежності своєї країни» та «видатна постать в історії Лівану». Цими словами Папа Франциск спогадує Блаженнішого Насраллу Бутроса кардинала Сфеїра, вислуженого Патріарха Антіохії Маронітської Католицької Церкви, який у неділю, 12 травня 2019 р., переставився до вічності на 99 році життя.
Мудрий і ревний пастир

У телеграмі співчуття, надісланій теперішньому Патріархові Бшарові Бутросу Раї, Єпископ Риму підкреслює, що покійний «лагідно та рішуче» провадив Маронітнську Церкву. Як «вільна та смілива людина», він здійснював своє служіння в непростому контексті, ставши будівничим «єдності, миру та примирення».

«Молюся до Милосердного Отця, щоб прийняв у Своєму домі миру та світла цього мудрого та старанного пастиря, що зумів показати Божу любов народові, що був ввірений його проводу», – написав Святіший Отець.