Папа про масові вбивства цивільних в Україні: Невинна кров взиває до неба
  • Срд, 06/04/2022 - 11:52

Діти з України та прапор із багатостраждальної Бучі нагадали паломникам з різних частин світу про жахіття війни. Папа Франциск на загальній аудієнції закликав молитися за невинно вбитих і за припинення війни в Україні.

 

«Свіжі новини про війну в Україні, замість того, щоби приносити полегшення та надію, засвідчують, натомість, нові звірства, як от різанина в Бучі. Дедалі жахливіші жести жорстокості, скоєні також і проти цивільного населення, безборонних жінок і дітей. Це жертви, невинна кров яких взиває до неба та благає: “Нехай буде покладено край цій війні! Змусьте зброю замовкнути! Не більше не сіється смерті та руйнування!” Помолімося разом за це», – сказав Папа наприкінці загальної аудієнції в середу, 6 квітня 2022 р., після чого в залі запанувала молитовна тиша.

«Вчора, – сказав далі Святіший Отець, – мені саме з Бучі привезли цей прапор». Папа встав і розгорнув прапор, а тоді сказав: «Цей прапор прибув з війни, саме з цього багатостраждального міста Бучі. І тут є також кілька українських дітей, які тепер тут разом з нами. Привітаймо їх та молімося разом за них».

Під щирі оплески паломників на сцену вийшла група дітей, які стали поруч зі Святішим Отцем, який поцілував прапор, а тоді сказав: «Ці діти мусіли втікати і прибут и до чужої землі: це однин із плодів війни. Не забуваймо про них, не забуваймо про український народ».

Папа вручив дітям великодні солодощі, а від них отримав малюнки та подарунки. Після того, як діти під оплески присутніх повернулися на свої місця, Папа додав: «Це важко бути викоріненими зі своєї землі через війну».