Папа про нові шляхи свідчення Євангелія в Азії
  • Втр, 15/01/2019 - 17:48

Святіший Отець надіслав послання з нагоди відкриття зустрічі голів комісій з доктринальних питань Єпископатів Азії, що в ці дні відбувається в Тайланді.

У вівторок 15 січня 2019 р., в столиці Таїландії Бангкоку, розпочалася зустріч голів комісій з доктринальних питань єпископських конференцій Азії. Папа Франциск надіслав послання учасникам зустрічі, вказуючи на особливість азіатського континенту, що «характеризується релігійною, лінгвістичною та культурною різноманітністю». Він зазначив, що учасники зустрічі покликані «підтвердити відповідальність за єдність і цілісність католицької віри, а також шукати нові способи та шляхи свідчення Євангелія серед викликів сучасного світу».

Святіший Отець пригадав, що в Апостольському листі «Evangelii Gaudium» він запросив усю Церкву «прямувати вперед». «Мені приємно, – пише він, – що Конгрегація Віровчення активно підтримує діяльність Єпископських Конференцій, сприяючи ефективній і братерській співпраці серед пастирів Церкви в Азії».

Наступник святого Петра запевнив свої молитви за те, аби зустріч представників доктринальних комісій єпископських конференцій Азії стала нагодою для вирішення деяких питань Христового Євангелія, що є специфічними і важливими для Азії, та уділив їм своє Апостольське благословення.