Папа про Паралімпіські Ігри та «24 години для Господа»
  • Срд, 07/03/2018 - 12:21

Дві п’ятничні події були в центрі закликів, з якими Папа Франциск звернувся наприкінці загальної аудієнції, що відбулася у середу, 7 березня 2018 р., в залі Павла VI у Ватикані. Насамперед, він скерував свою думку до Південної Кореї, де через два дні розпочнуться Паралімпійські Ігри, які, за його словами, «показують, як спорт може зводити мости між країнами, що перебувають в стані конфлікту, й зробити дійсний внесок у перспективи миру між народами».

«Більше того, Паралімпійські Ігри підтверджують, що через спорт можна подолати власну неповносправність. Паралімпійські спортсмени є для всіх прикладом мужності, наполегливості, стійкості в тому, щоб не дозволити своїм обмеженням перемогти себе. Спорт, таким чином, являється великою школою інклюзивності, але також – натхненням для життя й старань перемінювати суспільство», – сказав Святіший Отець, складаючи вітання Паралімпійському Комітетові, учасникам змагань та всьому корейському народові, запевнивши у своїх молитвах за те, щоб «ця подія могла посприяти дням миру й радості для всіх».

Далі Папа нагадав, що наступної п’яниці він очолить в базиліці Святого Петра покаянну літургію з нагоди вже традиційних «24 годин для Господа». «Сподіваюся, – сказав він, – що наші храми зможуть бути довше відчиненими, аби прийняти тих, які забажають приготуватися до Пасхи, приступивши до Святої Тайни Примирення й досвідчивши, таким чином, Боже милосердя».