Папа про роль Пресвятої Богородиці в здійсненні спасіння
  • Пон, 02/01/2017 - 14:28

Господь Бог доручив Пречистій Діві Марії бути не лише матір’ю Свого єдинородного Сина, але також співпрацювати з Ним у здійсненні задуму спасіння, аби у Ній, смиренній слугині, «явилися величні діла Божого милосердя». Думками про це Папа Франциск поділився перед проказуванням молитви «Ангел Господній» в перший день 2017 року.

Промовляючи до численних прочан, що зібралися на площі Святого Петра у Ватикані, Святіший Отець вказав на «тісний зв’язок» між Божим Сином та Його Матір’ю, який «не вичерпується лише фактом народження». Ісус «народився від жінки» для здійснення місії спасіння, і Його Мати «не є виключеною з тієї місії».

«Марія усвідомлює це, тому не замикається лише у тому, щоби брати до уваги виключно свої материнські стосунки з Ісусом, але залишається відкритою й турботливою щодо всіх подій, які трапляються навколо Нього: зберігає й роздумує, досліджує та поглиблює», – сказав Наступник святого Петра, додаючи, що своїм «так» Вона висловила готовність «бути залученою до здійснення Божого задуму спасіння», а тому «мовчазна й уважна, намагається зрозуміти, чого Бог день-за-днем від Неї бажає».