Папа про служіння францисканців у Святій Землі: поширювати мир і дружбу
  • Суб, 23/12/2017 - 10:39

«Нехай же повсюди, за прикладом святого Франциска, поширюються дружба, солідарність та мир», – таке побажання Папи знаходимо у посланні, яке Державний Секретар кардинал П’єтро Паролін надіслав від імені Святішого Отця учасникам міжнародної конференції, присвяченої 800-річчю служіння францисканців у Святій Землі. Дводенна зустріч розпочалася 21 грудня 2017 р. у Римі та завершується 22 грудня в Ассізі.

Папа Франциск переказує організаторам, доповідачам та учасникам заходу свої доброзичливі вітання, висловлюючи своє схвалення його темі, яка звучить: «Діалог між культурами та релігіями в сприянні мирові», що особливо важливо «в делікатний період в житті міста Єрусалиму, який для всіх є символом мирного співжиття між різними народами й релігіями».

У цьому контексті Святіший Отець закликає до «справжнього служіння життю та гідності людської особи, беручи до уваги розмаїття культур, релігійних традицій та походження, як також духовні та загальнолюдські багатства, які потрібно з пошаною прийняти».