Папа про відзначення 75-річчя висадки військ у Нормандії
  • Птн, 07/06/2019 - 09:42

Папа Франциск надіслав Послання на ім’я Єпископа дієцезії Байє-Лізьє (Франція) Жана-Клода Буланже, з нагоди відзначення 75-річчя висадки військ у Нормандії, що відбулася 6 червня 1944 року і стала початком звільнення від нацистської окупації Франції і, пізніше, всієї Західної Європи.

Вказуючи на вирішальне значення цієї історичної події в завершенні війни, Святіший Отець з вдячністю відзначив мужність солдатів, що боролися і віддали життя за свободу та мир. Папа ввірив «безмежній любові милосердного Господа» їх, як також мільйони інших жертв війни.

Мир ґрунтується на пошані до кожної людини

Вселенський Архиєрей побажав, аби спогадування цієї події спонукало сьогоднішню Європу, «християн усіх конфесій, віруючих інших релігій та людей доброї волі сприяти справжньому загальнолюдському братерству, поширюючи культуру зустрічі й діалогу, уважну до найслабших і бідних».

Папа висловив сподівання, що це відзначення дозволить усім поколінням в Європі та в усьому світі усвідомити, що мир ґрунтується на пошані до кожної людини, незважаючи на її історію, на пошані до права й спільного добра, до довіреного нам створіння та духовного багатства, переданого з покоління в покоління.