Папа про захист життя та боротьбу з сучасними формами рабства
  • Пон, 08/02/2016 - 13:55

Після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 7 лютого 2016 р., Папа Франциск пригадав, що цього дня Італійська Церква відзначала День життя, цьогорічна тема якого була: «Милосердя спричиняється до розквіту життя». Єпископ Риму висловив свою підтримку італійському єпископатові, закликаючи «різні інституціональні, освітні та суспільні організації до оновленого заанґажування на підтримку людського життя від зачаття до його природного згасання». «Слід допомогти нашому суспільству зцілитися від будь-яких замахів на життя, спонукаючи до внутрішньої переміни, яка проявлятиметься також у ділах милосердя», – наголосив Святіший Отець

У понеділок, 8 лютого, в день літургійного спомину блаженної Джузепіни Бахіти, колишньої рабині, відзначається День молитви і призадуми проти торгівлі людьми. Папа зауважив, що це нагода «допомогти новітнім невільникам сьогодення розбити кайдани визискування, повертаючи свободу та гідність». «Слід докласти всі необхідні зусилля для того, щоб завдати остаточної поразки цьому злочину та цій неприйнятній ганьбі», – наголосив він.

Вітаючи спільноту Мексиканської Колегії та інших мексиканців, присутніх на площі Святого Петра, Святіший Отець попросив їх молитвами супроводжувати його подорож до Мексики, як також зустріч з Патріархом Кирилом.