Папа проголосив 2016 рік Ювілейним на честь Божого милосердя
  • Суб, 14/03/2015 - 11:42

Папа Франциск оголосив про проведення Надзвичайного Ювілейного Року, приуроченого Божому милосердю. Він повідомив про це у п’ятницю, 13 березня 2015 р., наприкінці проповіді під час покаянного богослужіння в базиліці Святого Петра.

«Дорогі брати й сестри, я часто задумувався над тим, як Церква може вчинити очевиднішою свою місію бути свідком милосердя, – сказав він. – Це шлях, який розпочинається з духовного навернення. І ми повинні ступити на цей шлях. Саме тому я вирішив проголосити Надзвичайний Ювілей, у центрі якого буде Боже милосердя. Це буде Святий Рік Милосердя. Ми бажаємо прожити його у світлі Господнього слова: “Будьте милосердні, як Отець” (пор. Лк 6,36).

Цей Святий Рік розпочнеться в урочистість Непорочного Зачаття цього року та завершиться 20 листопада 2016 року, в Неділю Господа Нашого Ісуса Христа, Царя Всесвіту, живого Обличчя Отцевого милосердя. Доручаю організацію цього Ювілею Папській Раді сприяння новій євангелізації, щоб вона могла провести його, як новий етап на шляху Церкви у здійсненні її місії нести кожній людині Євангеліє милосердя.

Я переконаний, – підсумував Папа, – що вся Церква, яка дуже потребує милосердя, би всі ми є грішниками, зможе віднайти у цьому Ювілеї радість для того, щоб наново відкрити та вчинити плідним Боже милосердя, з яким ми всі покликані приносити розраду кожному чоловікові та кожній жінці нашого часу».