Папа проголосив день посту за мир для України та світу
  • Срд, 23/02/2022 - 14:21

У контексті погіршення ситуації в Україні, Папа Франциск закликав сторони стриматися від дій, які можуть посилити страждання населення, а віруючих – молитися та постити в намірі миру.

Папа Франциск засмучений погіршенням ситуації, що посилила загрозу для миру в Україні та світі й запрошує провести день посту в намірі миру. Про це він сказав наприкінці загальної аудієнції в середу, 23 лютого 2022 року.

“Відчуваю глибокий біль у серці через погіршення ситуації в Україні, – сказав він. – Незважаючи на дипломатичні зусилля останніх тижнів, розгортаються дедалі тривожніші сценарії. Як і я, багато людей у всьому світі відчувають тривогу та стурбованість. Мирові всіх знову загрожують часткові інтереси. Хочу звернутися до відповідальних у політичній сфері, аби вони зробили серйозний іспит сумління перед Богом, Який є Богом миру, а не війни, Отцем усіх, а не лише деяких, Який хоче, щоби ми були братами, а не ворогами. Прошу всі залучені сторони, щоби стрималися від будь-якої дії, що може спричинити ще більше страждання населення, дестабілізуючи співіснування між народами та дискредитуючи міжнародне право. А тепер хочу звернутися до всіх, віруючих і невіруючих. Ісус навчив нас, що на диявольське безумство насильства, слід відповідати Божою зброєю: молитвою та постом. Заохочую всіх провести 2 березня, в Попільну середу, день посту за мир. Особливо заохочую віруючих, аби в цей день вони наполегливо присвятили себе молитві та постові. Нехай же Цариця миру вбереже світ від безумства війни.”