Папа: проповідь Євангелія повинна супроводжуватися простим стилем життя, молитвою і любов'ю
  • Чтв, 13/06/2013 - 20:25

 Проповідь Євангелія повинна супроводжуватися простим стилем життя, духом молитви і любов'ю до всіх, особливо до найменших і найбідніших, вважає Папа Франциск.

 

13 червня Святіший Отець прийняв на аудієнції учасників XIII звичайної ради Генерального секретаріату Синоду Єпископів. Звертаючись до присутніх, Понтифік нагадав слова Павла VI про те, що проголошення Євангелія – це "без сумнівів служіння, яке здійснюється не тільки на користь християнської громади, а й людства". "Я б хотів спонукати всю церковну спільність бути євангелізаційною, не бояться "вийти "поза свої межі, щоб розповідати, насамперед, довіряючи милосердній присутності Бога, Який нас веде. Звичайно, техніки є важливими, але навіть найдосконаліші з них не можуть замінити стриманої, але ефективної діяльності Того, Хто є основним діячем євангелізації: Святого Духа", – сказав Святіший Отець.

 

Папа нагадав про конкретні вимоги, які ставить перед Церквою і його членами нова євангелізація: перш за все, вони стосуються близького співробітництва з Богом. "Потрібно дозволити Йому вести нас, навіть якщо поведе новими шляхами, треба дозволити Йому змінити нас, щоб наша проповідь слова завжди супроводжувалася простотою життя, духом молитви, любов'ю до всіх, особливо до найменших і найбідніших, смиренням і відмовою від себе, святістю життя. Тільки тоді вона буде по-справжньому плідною!", – Сказав Папа.

 

Франциск зазначив, що високо цінує роботу Синоду Єпископів, який є "виразом колегіальності", і нагадав, що завжди з великим інтересом брав участь у його засіданнях. Також Папа подякував учасникам асамблеї за пропозиції майбутніх тем для Генеральної Асамблеї Синоду Єпископів, які йому представили.

 

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va