Папа просив італійських єпископів бути щодня поряд з людьми
  • Птн, 19/04/2013 - 22:38

Святіший Отець прийняв 15 і 18 квітня дві групи єрархів з північно-італійського регіону Тривенета, що перебувають в Римі з візитом "ad limina apostolorum".

Архиєпископ Удіно Андреа Бруно Мацаката поділився з Ватиканським радіо своїми враженнями від зустрічі. За його словами, Франциск зробив акцент на темі покликання, в першу чергу до богопосвяченого життя - чоловічого і жіночого. Папа вважає, що саме монахи і монахині повинні дати "чітке свідчення молодим людям, ентузіазмом і  великим бажанням вибору життя". За словами єрарха, в особі Франциска світ зрозумів, що "Церква має запас внутрішньої духовності", який дозволяє їй постійно оновлюватися.

Святіший Отець бачить це оновлення в наближенні Церкви до сучасної людини. Знаходитися щодня з людьми нашого часу, бути поруч з ними, просив Понтифік італійських єпископів 15 квітня, під час зустрічі з першою групою єпископату Тривенета. Архиєпископ Франческо Марале, Патріарх Венеції, який її очолював, навів слова Понтифіка про те, що в Церкві є психологічне та соціологічне вимірювання, але вони ніколи не повинні змінюватися під впливом дійсності або людей. За словами єрарха, Франциск з великою привітністю і дружелюбністю поділився з єпископами своїм досвідом, як пастир, який ще кілька тижнів тому жив і працював в пастирській реальності Буенос-Айреса.

Архиєпископ Тренто Луїджі Брессан поділився, що під час аудієнції Святіший Отець слухав єпископів з великою увагою. Вони познайомили Понтифіка з релігійним життям північно-східних земель Італії, а також з особливостями, якими характеризуються місцеві єпархії, одна з яких  має досить велику кількість покликань до місіонерської діяльності. Франциск, за словами єрарха, рекомендував, щоб в пастирській роботі увага зверталася на красу християнської віри.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va