Папа провів телефонну розмову з Президентом України
  • Втр, 09/06/2020 - 19:50

Папа провів телефонну розмову з Президентом України. Обговорювались наслідки пандемії, ситуація на Сході, мирне врегулювання та співпраця у гуманітарній сфері.
За інформацією Посольства України при Святому Престолі, розмова 5 червня 2020 року була частиною діалогу, розпочатого під час візиту Володимира Зеленського до Ватикану, який відбувся 8 лютого 2020 року.

За словами дипломатичної місії, сторони обговорили кризу, спричинену пандемією COVID-19 та особливо гуманітарні проблеми, що стоять перед світом. Папа відзначив, що високо цінує прагнення України до солідарності.

Також було обговорено ситуацію з безпекою на сході країни. Президент звернувся до Святого Престолу з проханням допомогти звільнити всіх українців, які перебувають на окупованих територіях та в Росії. Святіший Отець подякував Володимиру Зеленському за спроби мирного врегулювання конфлікту та попросив передати вітання та близькість українському народові.

Співрозмовники також обговорили двостороннє співробітництво у гуманітарній сфері, охороні здоров'я та охороні навколишнього середовища. Президент підтвердив запрошення Святішому Отцеві, спрямоване раніше, відвідати Україну.