Папа провів телеміст з віруючими США
  • Срд, 02/09/2015 - 17:00

За допомогою сучасних технологій папа Франциск поспілкувався з вірянами США. Телеміст був організований місцевою телевізійною мережею "АbcNews" 31 серпня 2015. Його трансляція відбудеться 4 вересня у програмі "World News Tonight".

Під час годинної віртуальної зустрічі Папа поговорив з деякими учнями єзуїтської школи в Чикаго, вірянами католицької громади Мак-Олена, на кордоні з Мексикою і з групою волонтерів, які допомагають бездомним на вулицях Лос-Анджелеса. Йдеться про перше звернення Папи до американських вірян напередодні його візиту в Сполучені Штати. "Я молюся за США і прошу американців, щоб молилися за мене", - сказав понтифік.

Франциск прибуде до Вашингтона 22 вересня 2015 після дводенного візиту на Кубу. У ході свого п'ятиденного перебування в Нью-Йорку і Філадельфії він зустрінеться з Президентом США Бараком Обамою, виступить з промовами перед Конгресом і Генаральною Асамблеєю ООН. Візит понтифіка закінчиться 27 вересня урочистою Євхаристією в рамках Всесвітньої зустрічі сімей.