Папа ректорам семінарій: Будьмо свідками надії
  • Чтв, 08/03/2018 - 16:26

Ми не можемо створювати покликання, але можемо свідчити про поклик милосердного Бога, звернений до нас. На це звернув увагу Папа Франциск, приймаючи у четвер, 8 березня 2018 р., учасників Конференції Ректорів німецькомовних духовних семінарій.

Глава Католицької Церкви зауважив, що покладаючись на спадщину власного досвіду, слід також визнати, що «народжуються нові та відмінні культурні форми, які не вписуються у відомі нам моделі». Це означає, що потрібно «скинути із себе деякі звички, до яких ми прив’язані» та «займатися тим, що нам ще незнане».

«Але також і в цьому можемо завжди скеровувати погляд до Ісуса, Який страждав, помер і воскрес. В Його ранах, як і в ранах світу, можемо розгледіти знаки воскресіння. Ця впевненість завжди спонукає нас ступати вперед, як свідки надії», – сказав Святіший Отець, зауважуючи:

«Дорогі співбрати, ми не можемо створити покликання. Натомість, можемо свідчити поклик милосердного Бога, звернений до нас. Він кличе нас, аби ми виходили зі свого “я” та зверталися до “ти”. А цим “ти” є конкретна особа потребуючого, того, хто потребує близькості людей і близькості Бога».

За словами Папи, саме до цього слід «підвищувати чутливість юнаків, які готуються до священства». А також пам’ятати, що всі покликані формувати більшу спільноту «приналежних Господеві». «Ця спільнота, – додав він, – підтримує нас, аби ми зуміли відповісти всім серцем на Божий поклик».