Папа Римський не піде на діалог з Московським патріархатом на шкоду УГКЦ – експерт
  • Птн, 15/03/2013 - 12:47

Новий Папа Римський Франциск I не почне діалог з Московським патріархатом коштом Української греко-католицької церкви. Про це сказав в ефірі "5 каналу" релігієзнавець Віктор Єленський, повідомляє УНН.

За словами експерта, РПЦ не міняє своєї позиції по Західній Україні і постійно говорить про "уніатів", які загарбали тисячу православних храмів і ніби вони спустилися на парашутах тощо.

"Насправді ми знаємо, що це люди, які там завжди жили, завжди були греко-католиками і повернулися у католицьку віру. Я думаю, що для нинішнього Папи Європа поки що не виглядає пріоритетом. Але я не думаю, що він почне діалог з Московським патріархатом коштом Української греко-католицької церкви, бо він добре знає, що таке мученицька церква. Він дуже добре знає що таке церква, яка проходить через терни", - переконаний Віктор Єленський.

Нагадаємо, що новим Папою Римським вперше став латиноамериканець - архієпископ Буенос-Айреса Хорхе Маріо Бергольо. Його ім'я назвав кардинал-протодиякон Римсько-католицької церкви Жан-Луї Торан. З балкону Собору святого Петра він виголосив знамениту латинську формулу Habemus papam ("У нас є Папа"). Новий Папа Римський прийняв ім'я Франциск.