Папа Римський Олександрійському Папі: Шукати видиму єдність в різноманітності під проводом Святого Духа
  • Срд, 10/05/2017 - 14:47

«Дорогий Брате, після мого візиту до Єгипту та благословенної зустрічі з Вашою Святістю в Каїрі, в четверту річницю нашої братньої зустрічі в Римі, що відбулася 10 травня 2013 р., користаю з нагоди, щоб скласти Вам найщиріші побажання миру і здоров’я, разом з радістю та вдячністю за духовні узи, що єднають осідки святого Петра та святого Марка», – пише Папа Франциск у листі на ім’я Його Святості Тевадроса ІІ, Папи Олександрійського та Патріарха Осідку святого Марка, з нагоди Дня дружби між Коптською Православною та Католицькою Церквами, що відзначається саме в річницю згаданої зустрічі.

Глава Католицької Церкви ще раз подякував за виявлену гостинність та за зворушливу зустріч та спільну молитву. «Я особливо вдячний, – пише він, – за те, що ми скріпили нашу хрищальну єдність в Христовому Тілі». Цитуючи підписану під час зустрічі спільну декларацію, Папа Франциск пригадав, що узи братерства «спонукають посилити наші спільні зусилля, будучи витривалими в шуканні видимої єдності в різноманітності під проводом Святого Духа».

«На цій дорозі нас підтримує могутнє заступництво та приклад мучеників. Тож і надалі спільно прямуймо до спільної Євхаристійної трапези, зростаючи в любові та в примиренні», – пише Наступник святого Петра, додаючи:

«Бажаю запевнити у своїх постійних молитвах за Вашу Святість і за мир в Єгипті та на Близькому Сході. Під час цього пасхального періоду прошу Святого Духа, Божу силу й ніжність, наповнити наші серця благодаттю та запалити в них полум’я Його любові. Нехай же Дух миру дасть нам зростати в надії, дружбі та злагоді».