Папа Римський: позиція Церкви щодо абортів і гомосексуалістів відома, а я - син Церкви!
  • Птн, 20/09/2013 - 12:24

Сьогодні вранці світові (також і українські) видання рясніли заголовками, що «Папа Римський розкритикував позицію церкви щодо абортів та сексуальних меншин». Слова Папи жодним чином не розходяться з традиційним віровченням Церкви, з яким можна ознайомитися в Катехизмі Католицької Церкви. Ось що відповів Святіший Отець на запитання о.Спадаро про пастирський підхід до таких ситуацій, як розлучення і гомосексуалізм.

«Ми повинні сповіщати Євангеліє на всіх дорогах, проповідуючи Добру Новину про Царство і зцілюючи, також і нашої проповіддю, кожен вид хвороби чи рани. У Буенос-Айресі я отримував листи від гомосексуалістів. Вони «зранені соціально» і кажуть, що Церква їх завжди засуджувала. Але у Церкви немає таких намірів. Повертаючись з Ріо-де-Жанейро я сказав: якщо гомосексуаліст має добру волю і шукає Бога, я не маю права його засуджувати. Тим самим я повторив сказане в Катехизмі. Релігія має право висловлювати свою думку в ім'я служіння народу, але Бог у Творінні наділив нас свободою: духовне втручання в особисте життя неможливе. Одного разу мені задали провокаційне питання, чи я схвалюю гомосексуалізм. А я відповів питанням на питання: «Скажіть: коли Бог дивиться на гомосексуаліста, Він з любов'ю схвалює його існування чи з осудом його відштовхує?». Потрібно завжди брати до уваги особистість. Тут ми входимо в таємницю людини. Бог супроводжує людей по життю, і ми теж повинні супроводжувати, враховуючи їхній стан. Потрібно супроводжувати з милосердям. Тоді Святий Дух підказує священику правильні слова».

І далі: «У цьому велич Сповіді: в оцінці кожного випадку окремо, в розпізнаванні того, що краще для людини, яка шукає Бога і Його благодаті. Сповідальниця – це не катівня, а місце милосердя, де Господь спонукає нас робити найкраще, на що ми здатні. Візьмемо ситуацію з жінкою, у якої за спиною зруйнований шлюб та зроблений у цьому шлюбі аборт. Потім вона вийшла заміж вдруге і живе спокійно, народивши п'ятьох дітей. Аборт лежить у неї на совісті тяжким вантажем, і вона розкаялася. Вона хоче продовжувати жити по-християнськи. Як чинить сповідник?».

«Ми не можемо наголошувати тільки на питаннях аборту, одностатевих шлюбів і використання контрацепції. Це неможливо. Я про це не так часто говорив, в чому мене дорікали. Але ж про це слід говорити в певному контексті. У кінцевому рахунку, позиція  Церкви відома, а я – син Церкви, і немає потреби говорити про це без кінця».
 

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va

 

 

 


реклама: фільтри для очистки води. повний перелік комплектуючих для водоочистки. Кийремпобут+ - світові стандарти якості і справжні ціни на товари