Папа Римський просить долучитися до допомоги для Святої Землі у Страсну П’ятницю
  • Суб, 25/03/2023 - 15:56

Святіший Отець закликає підтримати християн Святої Землі. Як і щороку, у Страсну П’ятницю в усіх католицьких храмах світу збиратимуть на це пожертви. З цієї нагоди Префект Дикастерії Східних Церков у листі нагадує про землетрус, який цьогоріч уразив Близький Схід. Християни, які вже подумали про виїзд через війну, тепер змушені були не раз залишати свої домівки, бо вони були пошкоджені.

 

Архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті нагадує, що св. Павло збирав пожертв для християн у Єрусалимі. Бо наші джерела витікають саме з цього міста, а Близький Схід, включаючи території сучасної Сирії та Туреччини, – це місця, відзначені місією апостолів, де процвітало раннє християнство з видатними традиціями монахів та пустельників, теологічними школами, які сприяли до розвитку розуміння таємниці Христа. Ми всі є боржниками тамтешніх християн, хоча часто не про це через переслідування, які знищили християнство у цьому регіоні.

 

Із проханням долучитися до збірки Страсної П’ятниці для християн у Святій Землі, Ватиканська дикастерія також представила баланс минулорічної збірки. Торік зібрали трохи більше 9 мільйонів доларів. Понад 4 мільйони було призначено на формацію священників, семінаристів і монахинь, які навчаються в Римі. Майже 3 мільйони доларів передано навчальним закладам Святої Землі. 1,6 мільйона доларів виділено на звичайну підтримку християнських спільнот у 10 країнах, від Іраку до Ефіопії. 318 тисяч отримала Церква в Єрусалимі, 279 тисяч призначено на невідкладну допомогу, з них 51 тисяча для Святого міста.