Папа Римський: сто днів понтифікату Франциска. Відео ТВі
  • Пон, 24/06/2013 - 18:15

Українські священики діляться враженнями про колишнього аргентинського кардинала, який брав участь у богослужіннях священика з України

Папа Римський Франциск перетнув символічну часову межу – 100 днів понтифікату. Аргентинський кардинал Берґольйо став першим неєвропейським понтифіком за останні 1300 років. Разом з іменем святого Франциска Папа перейняв і його аскетичний спосіб життя – відмовився від запропонованих апартаментів, замінив золотий хрест на залізний, часом самостійно готує собі їжу та їздить у відкритому авто. На Страсному тижні Папа відвідав неповнолітніх ув’язнених, яким обмив і поцілував ноги.    

Журналісти ТВі поспілкувалися з представниками духовенства в Україні про нового Папу.

 

 

"Він часто говорить, що йому передала віру сім'я, родина. Особливо бабуся, коли вони ходили до храму. Він, власне, каже: молитися на розарію – це його сила. Але молитися як сім'я, приходити на молитву як сім'я, без поділу, щоб була єдність. І він постійно наголошує, що, власне, скарбом є кожна людина. Що це є трагедією – криза людини. Не те, що падають банки, інвестиції їхні, а криза людини. Це мене вражає – заклик Папи бути людиною", – поділився отець Сергій Панченко, директор Католицького медіа-центру.

З яскравими враженнями про спілкування з Папою Франциском повернувся з Ватикану глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав. Вони перетиналися разом іще в Аргентині (а наставником Папи Франциска був український священик). Після спільної трапези Папа здивував його несподіваним запрошенням.

"Він упізнав його, підійшов, обійняв, привітав, – розповідає отець Ігор Яців, керівник Департаменту інформації Української Греко-Католицької Церкви. – Каже: ходи до моєї кімнати, я тобі щось покажу. А як? Увійти до апартаментів Cвятішого Отця без нічого, без попереднього запису, погодження? "Але йду. І прийшов – показує мені ікону". А це ікона, яку Блаженніший Святослав подарував Папі, тодішньому кардиналові Берґольйо в Аргентині, в Буенос-Айресі, на прощання. І кардинал, уже сучасний Папа Франциск, узяв цю ікону зі собою до Рима, сказав, щоби зробили обрамлення. Вона є у кімнаті, де він молиться. Главою Католицької Церкви є людина, яка добре знає Україну, і Католицьку Церкву в Україні зокрема".

Джерело: http://tvi.ua