Папа: Рішення іти за Христом не є втратою, але сприяє розвиткові талантів
  • Суб, 12/05/2018 - 18:38

Впроваджувати в життя святість, до якої кличе Господь, будуючи мости між людьми, поколіннями, різними суспільними й професійними середовищами, присвячуючи особливу увагу найменшим і відкиненим. З такими побажаннями Папа Франциск звернувся до членів бельгійської асоціації «Logia», приймаючи їх у суботу, 12 травня 2018 р., з нагоди прощі до Риму.

Згадана асоціація – це католицький аналітичний центр, що об’єднує 150 фламандських експертів. Створене у Фландрії згуртування задіяне у поширення християнських цінностей в місцевих засобах комунікації щодо тем, які перебувають в центрі політичної дискусії, таких як економіка, сталий розвиток, релігія, майбутнє Європи, мистецтво, наука, культура, спорт, освіта й виховання.

Свідки справжньої віри в секуляризованому суспільстві

Святіший Отець подякував членам асоціації за те, що серед «секуляризованого суспільства», в якому дехто хотів би пов’язати релігію з виключно з приватною та внутрішньою сферою людей, вони намагаються показати, що автентична віра завжди включає прагнення «залишити щось кращого» після свого життя на землі. Це служіння особливо цінне, бо проникає в усі сфери публічної дискусії.

«Таким чином, завдяки своїй присутності в серці політичного середовища та в медіа, ви підтверджуєте, що рішення іти за Христом і впроваджувати в життя Його слова ніколи не є втратою людяності, але сприяє розвиткові наших талантів і компетентності, маючи перед собою добро всіх, розбудовуючи справедливіше, братерськіше та людяніше суспільство, згідно з Божим задумом», – сказав він.

Спільне добро і християнська традиція

У цьому контексті Папа заохотив членів асоціації свідчити про те, що «Євангеліє – це шлях гуманізації в школі Ісуса», що здійснюється не через засуджування, але з пошаною й доброзичливістю, не втомлюючись робити добро. Через різні ініціативи слід показувати, що Церква різними своїми суспільними силами бажає супроводжувати «ті пропозиції, які найкраще відповідають гідності людини та спільному добру», спираючись на велике багатство християнської традиції та на соціальну доктрину Церкви.

«Для здійснення цього, – додав він, – не бійтеся, через молитву та участь у Святих Тайнах, наполегливо просити про допомогу Святого Духа».

Будувати мости з уважністю до найменших

Своє слово Святіший Отець завершив заохоченням «відважно й витривало» будувати мости «між людьми, між поколіннями, між різними соціальними й професійними середовищами, присвячуючи особливу увагу для найменших, убогих і всіх людей, які тим чи іншим способом є виключеними».