Папа: Різдво – це свідчення Божої близькості і співчуття
  • Чтв, 07/12/2017 - 20:10

«Нехай же Господнє Різдво стане нагодою для того, щоб бути уважнішими до потреб убогих і тих, які подібно до Ісуса, не знаходять когось, хто б їх прийняв», – побажав Папа Франциск, зустрічаючись у четвер, 7 грудня 2017 р., із делегаціями, які представляли інституції та місцевості, причетні до цьогорічних різдвяного вертепу та ялинки, встановлених на площі Святого Петра.

Як ми вже повідомляли, зелену красуню цього року привезли із північнопольської дієцезії Елку, а шопку пожертвувало територіальне абатство Монтеверджіне з півдня Італії. Про прикраси для ялинки, як і попередніми роками, подбали онкохворі діти, які разом з батьками беруть участь у програмі рекреативної кераміко-терапії, а цього року до них приєдналися також діти із центральноіталійських регіонів, які постраждали від землетрусів.

Вранці, 7 грудня, Святіший Отець прийняв на спеціальній аудієнції делегації з Польщі та італійського регіону Кампанії, а також представників дітей-митців, з нагоди офіційного представлення подарунків. Ввечері вони взяли участь в інавгураційній церемонії на площі Святого Петра.

«Кожного року різдвяні вертеп та ялинка промовляють до нас своєю символічною мовою. Вони вчиняють більш видимим те, що приходить з досвідом народження Божого Сина. Вони є знаками співчуття Небесного Отця, Його участі в житті людства й близькості до нього, яке відчуває, що не покинуте серед ночі історії, але відвідане й супроводжуване в своїх труднощах», – сказав Папа, пояснюючи:

«Ялинка, здіймаючись у вись, спонукає нас тягнутися до “вишніх дарів”, підноситися над затемнюючою мрякою, щоб досвідчити, наскільки прекрасно й радісно бути зануреними в Христове світло. В простоті шопки ми зустрічаємо та споглядаємо Божу лагідність, виявлену в ніжності Дитяти Ісуса».

Святіший Отець подякував дарувальникам цьогорічних різдвяних символів для площі Святого Петра, склавши особливу подяку дітям, причетним до виготовлення прикрас. «Ви вклали у свої твори свої мрії та прагнення, щоби піднести їх до неба і розказати про них Ісусові, Який став дитиною, як і ви, щоб показати вам, як Він любить вас», – мовив він, додавши: «Цього вечора, коли заясніють світла вертепу та ялинки, також і ваші прагнення, які ви вклали в ялинкові прикраси, заясніють та стануть видимими для всіх».

Папа склав всім присутнім та їхнім родичам щирі різдвяні побажання, запевнив гостей у своїх молитвах та попросив молитися за нього та за його служіння в Церкві.