Папа розпочав зустрічі з жертвами зловживань з боку священиків у Чилі
  • Суб, 28/04/2018 - 12:40

Пополудні, 27 квітня 2018 р., Святіший Отець розпочав особисті зустрічі з жертвами сексуальних зловживань, сподіяних священиками у Чилі. Про це повідомив Речник Апостольської Столиці Ґреґ Берк, уточнюючи:

«Згідно з виразною волею Папи, не передбачається публікації жодного офіційного повідомлення щодо змісту зустрічей: його пріоритетом є вислухати постраждалих, просити у них прощення та вшанувати конфіденційність цих розмов».

«В цій атмосфері довіри та надолуження за страждання, бажанням Папи є надати запрошеним можливість поговорити стільки, скільки буде потрібно, а тому не існує ні фіксованих розпорядків, ні заздалегідь визначених тем», – додав Директор Ватиканського прес-центру.

Про ці зустрічі було оголошено в середу, 25 квітня. При цій нагоді Ґреґ Берк зазначив, що Святіший Отець вдячний цим трьом особам за те, що вони прийняли його запрошення, тож протягом цих днів він хоче попросити в них прощення, розділити їхній біль та своє почуття сорому, і, насамперед, «вислухати всі їхні думки про те, як запобігати повторенню таких ганебних вчинків».

«Святіший Отець просить про молитву за Церкву в Чилі в цей болючий період, висловлюючи сподівання на те, що ці зустрічі зможуть відбутися в спокійній атмосфері довіри й стати фундаментальним кроком для того, щоб назавжди викорінити й позбутися зловживання сумлінням, владою та, особливо, сексуальних зловживань в лоні Церкви», – йшлося у повідомленні.