Папа: Розпочнімо дбати про наш спільний дім
  • Суб, 06/02/2016 - 15:15

«Як віруючі, так і невіруючі, всі ми погоджуємося з тим, що земля – це спільна спадщина, плоди якої повинні приносити користь для всіх», – зазначає Папа Франциск на початку відеозвернення, присвяченого молитовному наміренню, призначеному на лютий 2016 року.

Мова йде про нову ініціативу товариства «Апостольство молитви», започатковану в січні ц. р., в рамках якої Святіший Отець особисто представляє молитовні намірення, які він щомісяця пропонує для членів цієї мирянської організації та для всіх людей доброї волі. Загальне намірення, призначене на лютий, звучить: «За те, щоб ми дбали про створений світ, який ми отримали як дар, щоб обробляти його та зберегти для майбутніх поколінь»

«Однак, що діється у світі, в якому ми живемо? – запитує Папа у відеозверненні. – Зв’язок між бідністю та вразливістю планети вимагає іншого підходу до управління економікою та поступом, уявляючи інший стиль життя».

За словами Глави Католицької Церкви, «ми потребуємо навернення, яке огорне всіх нас, звільнивши від поневолення споживацтвом». «Цього місяця, – додає він, – маю до тебе окреме прохання: Дбаймо про створений світ, тому що ми отримали його як дар, який слід обробляти та зберегти для наступних поколінь. Розпочнімо дбати про наш спільний дім».