Папа розповів про своє бачення ролі Церкви в Нідерландах
  • Пон, 02/12/2013 - 18:02

Папа прийняв 2 грудня 2013 р. голландських єрархів, які прибули до Риму з візитом "ad limina Apostolorum". Він нагадав, що Церква повинна реагувати на проблеми людей, "які відчувають тривогу і відчай перед майбутнім" і закликав голландських єпископів, щоб разом зі своїми священиками супроводжували людей, "які страждають від духовної порожнечі і шукають сенс життя", і "ділилися з ними надією, радістю, здатністю продовжувати йти".

Церква, підкреслив Папа, "не тільки пропонує незмінні моральні істини", але дає їх "як ключ до людського блага і соціального розвитку". Тому "виховання совісті", за його словами, стає в даний час пріоритетом. Папа "настійно рекомендував" єпископам реагувати на цю потребу і приєднати до цих зусиль мирян. Франциск вважає, що Церква в Голландії повинна "бути присутньою в публічних дебатах, у всіх сферах, пов'язаних з людиною" "з найважливіших соціальних питань, наприклад, сім'я, шлюб, закінчення життя".

Понтифік запросив католицьке суспільство в Нідерландах не забувати про молодих християн, які повинні мати можливість "якісної катехізації", яка підтримає їх віру і приведе до Христа. Він запевнив у своїй молитві за кожну з жертв сексуального насильства та їхні родини і закликав єпископів продовжувати підтримувати їх. Понтифік попросив не забувати, що майбутнє і життєздатність Церкви в Нідерландах залежить від наявності священичих і монаших покликань.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va