Папа: щоб пізнати Ісуса, не вистачить вивчати катехизм, потрібна також молитва та адорація
  • Чтв, 20/10/2016 - 15:41

Щоб по-справжньому пізнати Ісуса Христа, необхідна молитва, адорація та визнання своєї гріховності. На цьому наголосив Папа Франциск у проповіді під час ранкової Святої Меси у ватиканській резиденції «Дім Святої Марти» у четвер, 20 жовтня 2016 р. При цьому він теж підкреслив, що не вистачає катехитичних знань, щоб усвідомити всю глибину таємниці Христа Спасителя, а необхідно особистої молитовної близькості з Ісусом.

Свою проповідь Святіший Отець побудував на біблійному уривку з Послання святого апостола Павла до Ефесян, в якому прозвучав заклик, щоб Святий Дух дав ефесянам благодать скріпитись у Божій силі та дозволити Господеві оселитись у їхніх серцях.

На думку Вселенського Архиєрея, святий Павло заглиблюється у безмежне море таємниці Ісуса Христа, що спонукає також і нас замислитись над питанням про те, як ми можемо по-справжньому пізнати Ісуса, як ми можемо усвідомити любов Христа, що перевищує всяке розуміння?

«Христос присутній у Євангелії, тому читаючи Її, ми пізнаємо Христа», – мовив Папа, додаючи, що таке пізнання потребує також молитви та адорації у тиші, що, разом із читанням Біблії, є головними засобами, які допомагають у пізнанні Бога. З цієї нагоди Глава Католицької Церкви зазначив, що у наш час адорація є найменш відомою, але дуже необхідною, адже ми присвячуємо час на те, що у тиші вглиблюємось у таємницю Ісуса Христа.

А на закінчення Вселенський Архиєрей також пригадав, що на шляху пізнання Господа Ісуса не менш важливим є усвідомлення та визнання своєї гріховності, без чого неможливо ввійти у таємницю Божого Сина та зрозуміти правду про Христа.