Папа: Щоб у суспільстві ніхто не був виключеним
  • Втр, 01/10/2019 - 18:25

З нагоди відкриття Надзвичайного місійного місяця 1 жовтня 2019 року, в день літургійного спомину святої Терези від Дитятка Ісуса, небесної покровительки місій, у базиліці Святого Петра у Ватикані Папи Франциск очолить відправу вечірні.

Богослуження випередить молитовне чування, яке проведуть місійні інститути, що були засновані в Італії. Надзвичайний місійний місяць на тему: «Охрищені й послані: Христова Церква на місії в світі» має на меті розбудити усвідомлення важливості missio ad gentes, тобто, євангелізації тих, які ще не пізнали Христа,  та, за словами Святішого Отця, з новим поривом повернутися до місійного перетворення життя та душпастирства.

Під час молитовного прозвучать свідчення місіонерів з Азії, Африки та Океанії, які власним життям та словом, звістили свою віру в Христа. Катехитка з Монголії, розповість про звіщення Євангелія та виклики, пов’язані з міжрелігійним діалогом. Дієцезальний священик з Центральноафриканської Республіки поділить досвідом звіщення Євангелія в африканському контексті, наголошуючи на гідності людської особи, мирі, соціальній справедливості, проблемах, пов’язаних з роллю жінки та сім’єю. Сестра-місіонерка з Океанії розповість про місію Церкви в цій частині світу, беручи до уваги географічні відстані та етнічні різниці.

Деякі санктуарії, що розташовані на місійних теренах, приєднаються до чування. Прозвучить молитва до Пречистої Діви Марії з санктуарію Пресвятої Богородиці у Ля Ванґ у В’єтнамі, молитва до Матері Божої Назаретської з санктуарію в Белен, розташованого в амазонському регіоні Бразилії, та молитва до святих угандійських мучеників з санктуарію Намуґонґо в Уганді.

А на закінчення вечірні Папа Франциск вручить хрести та поблагословить дев’ять місіонерів та місіонерок різних Згромаджень, що вирушать звіщати Христа в різних країнах світу, а ними будуть: Бразилія, Киргистан, Казахстан, Південний Судан, Бангладеш, Тайвань, Камбоджа та Конго.