Папа: Щоб волання про допомогу жертв торгівлі людьми було почуте
  • Птн, 08/06/2018 - 11:49

Папа Франциск написав послання до єпископату Англії та Уельсу з нагоди Дня захисту життя, що відзначатиметься 17 червня й буде присвячений явищу торгівлі людьми

«Аби всі ми змогли розплющити очі й побачити нужду тих, які повністю позбавлені власної гідності», – таке побажання знаходимо у посланні, яке Папа Франциск написав до Конференції Католицьких Єпископів Англії та Уельсу з нагоди Дня життя, що відзначатиметься 17 червня 2018 року. Він буде присвячений ганебному явищу торгівлі людьми.

Ця щорічна ініціатива, яку згаданий єпископат проводить разом з шотландськими єпископами, покликана підвищувати чутливість громадськості Британських островів щодо значення та цінності людського життя на кожному його етапі та в будь-якому стані.

Послання Папи

У своєму посланні Святіший Отець підносить молитву до «Бога Милосердя», аби за заступництвом святої Джофефіни Бакіти, Небесної покровительки жертв торгівлі людьми та сучасного рабства, були «розбити кайдани, які їх тримають в полоні».

Папа молиться за те, щоби «Бог визволив усіх тих, які зазнали погроз, були поранені та покривджені внаслідок комерціалізації та торгівлі людськими істотами та приніс розраду тим, які пережили цей нелюдяний стан». У цьому контексті він звертається із закликом, аби «всі ми зуміли розплющити очі, побачити нужду тих, які повністю позбавлені власної гідності та свободи, та почути їхнє волання про допомогу».

На передовій боротьби

Єпископська Конференція Англії та Уельсу вже віддавна діє на передовій боротьби з торгівлею людьми та сучасними формами рабства. Примас Англії кардинал Вінсент Нікольс очолює так звану «Групу святої Марти» – глобальне об’єднання представників правоохоронних органів, ієрархів та чернечих спільнот, що в співпраці з громадянським суспільством боряться проти цього соціального лиха.