Папа схвалив рішення про канонізацію Джованні Баттісти Скалабріні
  • Суб, 21/05/2022 - 17:14
Під час аудієнції, наданої Префектові Конгрегації в справах визнання святих, Папа Франциск схвалив рішення цього відомства про канонізацію засновника скалабрініанців. Він також скликав консисторію в справі канонізації блаженного Артеміде Дзатті й затвердив декрети, один з яких відкриває шлях до беатифікації іспанської мирянки.

В суботу, 21 травня 2022 р., Папа Франциск прийняв на аудієнції кардинала Марчелло Семераро, Префекта Конгрегації в справах визнання святих, під час якої були прийняті ряд важливих рішень, які стосуються канонізаційних процесів.

Зокрема, у повідомленні прес-служби Святого Престолу зазначається, що Святіший Отець схвалив позитивне голосування звичайної сесії цієї конгрегації щодо канонізації блаженного Джованні Баттісти Скалабріні, Єпископа П’яченци (1839-1905), який був засновником Згромадження Місіонерів святого Карло та Згромадження Сестер Місіонерок святого Карло Борромео, члени яких відомі як скалабріанці та займаються душпастирством мігрантів. Особливість цього рішення полягає в тому, що надано звільнення від необхідності визнання чуда за заступництвом блаженного.

Для затвердження цього рішення Папа скликав консисторію кардиналів, яка також розгляне питання канонізації блаженного Артеміде Дзатті, мирянина з Товариства святого Франциска Сальського, який народився 1980 року в Італії, а помер 1951 року в Аргентині. За життя він прославився як відданий лікар на служінні потребуючим. Декрет про визнання чуда за його заступництвом Папа Франциск затвердив 9 квітня 2022 року.

блаженний Артеміде Дзатті

блаженний Артеміде Дзатті

Святіший Отець також апробував для проголошення ряд декретів Конгрегації в справах визнання святих. Першим у цьому переліку є декрет про визнання чуда за заступництвом Слугині Божої Марії де ла Консепсьйон Барречеґурен (1905-1927), іспанської дівчинки, що відзначилася геройськими чеснотами, терпеливо переносячи страждання, спричинені туберкульозом. Цим декретом відкривається шлях до проголошення її блаженною.

Марія де ла Консепсьйон Барречеґурен

Марія де ла Консепсьйон Барречеґурен

Інші шість декретів проголошують геройський вимір чеснот кандидатів на прославу. В цьому переліку: філіппінський архиєпископ Теофіло Бастіда Камомот (1914-1988), італійський єпископ Луїджі Содо (1811-1895), іспанський дієцезальний священик Хосе Торрес Паділла (1811-1878), італійський капуцин о. Джамп’єтро із Сесто-Сан-Джованні, в миру Клементе Рекалакаті (1868-1913), італійський капуцин о. Альфредо Морґанті (1886-1969), мексиканська монахиня Маріанна від Пресвятої Тройці Альсопп Ґонсалес-Манріке (1854-1933), польська мирянка Яніна Войнаровска (1923-1979).