Папа швейцарським гвардійцям: Бути сильними й, водночас, люб'язними
  • Суб, 06/05/2017 - 20:57

Цінувати час перебування у Римі для того, щоб використати численні нагоди для духовного і культурного зростання, які воно дає, закликав Папа Франциск швейцарських гвардійців, зокрема, новобранців, зустрічаючись з ними, їхніми родичами та гостями з батьківщини у суботу, 6 травня 2017 р., кілька годин перед урочистим складенням присяги. За його словами, присутність родичів і друзів є «виявом як любові швейцарських католиків до Апостольської Столиці, так і християнського виховання та доброго прикладу, якими батьки передали дітям віру».

Пригадавши, що ці урочисті святкування відбуваються в день спомину трагічних й, водночас, славних подій в історії Гвардії, члени якої віддали життя, захищаючи Папу, Святіший Отець зазначив: «Сьогодні ви не покликані до такого героїчного жертвування фізичного життя, але до іншої, не менш важкої жертви: служити могутності віри».

За словами Папи, швейцарські гвардійці покликані бути «сильними й мужніми», підтримані вірою в Христа, щоб паломники й туристи, які їх зустрічають у Ватикані, були збудовані, відкриваючи в них «поряд з характерними витримкою, ретельністю та професійною серйозністю, також великодушне християнське свідчення та святість життя».

«Я впевнений, що найсильнішу спонуку прибути до Риму, щоб здійснювати це служіння, вам дала ваша віра. Джерелом особливої місії, ввіреної вам на користь Святого Престолу та Церкви, є Хрищення, яке вчиняє здатним свідчити віру в Христа», – сказав Святіший Отець, закликаючи гвардійців почуватися «активною частиною великого Божого люду, учнями-місіонерами, які свідчать Євангеліє».

Як зауважив Святіший Отець, цього набуваємо завдяки «незначним щоденним жестам», які допомагають «сформувати стиль поведінки, який в рамках корпусу гвардійців складається із взаємної гармонії та шанобливого сопричастя з командуванням, а назовні виражається в гостинності, люб'язності та терпеливості».

«Користаю з цієї нагоди, щоб ще раз скласти мою подяку всьому Корпусу Швейцарської Гвардії за старанність та дбайливість, з якими вона виконує свою цінну працю на служінні Папі та Державі-Місту Ватикану», – підсумував Папа Франциск, ввіряючи гвардійців заступництву Пречистої Діви Марії та святих покровителів.