Папа скасовує почесні титули
  • Птн, 03/01/2014 - 14:53

Папа Франциск запровадив зміни щодо надання духовним особам почесних титулів. За рішенням Святішого Отця, заслуженим дієцезіальним духовним особам після 65 років життя надаватиметься єдино лише титул капелана Його Святості. Досі іншими папськими відзначеннями для дієцезіального духовенства були титули прелата і апостольського протонотарія (інфулата).

Титули, вділені попередніми папами, залишаються чинними. Це стосується як осіб фізичних, так і юридичних (наприклад, у деяких базиліках настоятель зберігає титул інфулата).

Нагадаємо, раніше таку зміну проголосив Патріарх Венеції Франческо Моралья, натхнений простим стилем Папи Франциска, його прагненням дістатися людських сердець, щирих стосунків і живої віри, відійти від традиційних церковних пишнот, також і стосовно титулування.

Інформацію про рішення Святішого Отця стосовно зміни папських відзначень переказав польським єпископам архиєпископ Челестіно Мільйоре, Апостольський нунцій у Польщі, а поширив цю інформацію речник польського єпископату о. Юзеф Кльох, використовуючи для цього свій акаунт у Твіттері.

Джерело: CREDO