Папа скликає на зустріч Папських Представників
  • Пон, 10/06/2019 - 16:24

Кожних три роки Папські Представники вже традиційно збираються на зустріч у Ватикані. Цьогорічна зустріч стане нагодою для зустрічі з керівниками ватиканських установ, обговорення важливих питань, молитви та спілкування з Папою Франциском.

Святіший Отець скликає на зустріч Папських Представників, що відбудеться від 12 до 15 червня 2019 р., підтримуючи, таким чином традицію таких заходів, що проводяться раз у три роки. Про це повідомив виконуючий обов’язки Директора ватиканського прес-центру Алессандро Джізотті. В зустрічі візьмуть участь 103 Папські Представники, 98 з яких є Апостольськими Нунціями, а 5 – Постійними Спостерігачами. Крім того, в заключному засіданні, 15 червня, візьмуть участь також 46 вислужених Апостольських Нунціїв.

До програми заходу входять зустрічі з керівниками Державного Секретаріату, Римської Курії та Послами різних країн при Святому Престолі. Передбачені також доповіді та обговорення актуальних тем церковного життя, міжнародної співпраці й міжрелігійного діалогу. Деякі засідання відбуватимуться в континентальних групах. Серед молитовних моментів зустрічі Папських Представників, найважливішою стане участь у Святій Месі, яку очолить Папа Франциск у каплиці Дому Святої Марти, 15 червня.