ПАПА СЛУХАЄ МОЛОДЬ! АНКЕТА ON-LINE УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ!
  • Чтв, 10/08/2017 - 17:27

Від 10 серпня дві Католицькі Комісії Душпастирства молоді в Україні (Римсько і Греко-Католицької церкви) пропонує анкету on-line українською мовою, яка призначена для осіб 16 - 29 років життя. Їх відповіді послужать для підготовки  XV Синоду Єпископів, присвяченого молоді. Синод під гаслом  –  «Молодь, віра та розпізнання покликання» пройде в жовтні 2018 року в Римі. 

Анкету української мовою можна заповнити за адресою  https://papasluhae.wufoo.eu/forms/m-/

Ця ініціатива, - розповідає о. Міхал Воцал з Комісії Душпастирства Молоді, - є шансом для наших церков служити молоді ще краще. Для заповнення анкети запрошується кожна молода людина, навіть якщо вона не є католиком або християнином. Папа бажає, щоб їх голоси дійшли  до вух та сердець пастирів. Він хоче, щоб молодь зрозуміла, що Церква прагне в них бачити протагоністів.

В першій частині опитувальнику знаходяться обов’язкові  питання що стосуються життєвої ситуації: освіта, цивільний стан, кількість дітей та незалежність від батьків.

Частина друга, під назвою "Як бачиш себе та навколишній світ?", стосується самооцінки того, хто заповнює анкету. В цій частині знаходяться питання про те, яке місце в ієрархії цінностей знаходяться такі поняття як родина, самореалізація в роботі та досягнення соціального становища, ступінь довіри до різних установ: уряду, школи, поліції або Католицької Церкви.

В третій частині - "Мій життєвий вибір",  респондентів просять відповісти на такі питання:  найкращий вік, щоб покинути батьківський дім, або народження своєї першої дитини, та скільки дітей Ви плануєте мати. Також там знаходяться питання,  що стосуються  участі в політичному, соціальному та професійному житті.

Наступна частина анкети, що має назву «Релігія, віра та Церква», торкається того, як часто респонденти приймають участь у релігійних практиках, та яке місце займає релігія в ієрархії цінностей. Автори анкети питають також ким для респондентів є Ісус та які, на їх думку, є важливі завдання, що стоять перед Католицькою Церквою.  

Останні дві частини анкети питають про присутність молоді в цифровому світі та дає можливість, завдяки відкритим питанням, поділитися своїм досвідом віри та баченням Церкви.

Анкета буде доступна до 30 листопада, а пізніше її результати надійдуть до Секретаріату Синоду.

Католицькі Комісії  Душпастирства Молоді