Папа спортсменам «Вільярреала»: футбол це - метафора життя; командне мислення корисно всім
  • Пон, 27/02/2017 - 13:38

23 лютого Папа Франциск прийняв на приватній аудієнції у Ватикані спортсменів та керівників іспанського футбольного клубу «Вільярреал».

 

Звертаючись до гостей, Святіший Отець зазначив, що футбол, як і інші види спорту, являє собою метафору життя і людського суспільства. Якщо гра йде з думкою про благо команди, здобути перемогу набагато легше. Це можливо, якщо гравці діють у дусі побратимства, жертвуючи особистими устремліннями і відмовляючись від індивідуалізму.

З іншого боку, зазначив Папа Франциск, згуртована команда «виховує інших і передає їм цінності», оскільки «багато людей, особливо молодь, спостерігають за гравцями і захоплюються ними».

Таким чином передається спосіб життя, а це покладає на спортсменів велику відповідальність, яка повинна мотивувати їх до того, щоб проявляти свої кращі сторони і показати справжні цінності футболу: «побратимство,  старанність, красу командної гри».

Ще одним аспектом хорошого спорту, за словами Святого Отця Франциска, є постійна подяка по відношенню до всіх, хто нам допомагає; людям, без яких нас би тут не було: це допомагає нам зростати в людському плані. Спортивна гра належить не тільки гравцям, але і «іншим людям, які так чи інакше є частиною нашого життя».

На завершення свого звернення до футболістів іспанського клубу Святий Отець підкреслив роль воротаря: він повинен відбивати удари по воротах, але не знає напевно, куди прилетить м'яч. «Так само буває і в житті», - констатував Папа Франциск.