Папа стурбований міжнародними проблемами
  • Пон, 22/04/2013 - 18:13

21 квітня після молитви "Regina Cаeli" Святіший Отець звернув увагу присутніх на площі перед Ватиканською базилікою на деякі міжнародні проблеми, що турбують його. Франциск зазначив, що "уважно стежить за подіями, які відбуваються у Венесуелі", де наростає післявиборча криза. Понтифік заявив про свою глибоку стурбованість даною ситуацією і зізнався, що "інтенсивно молиться" в інтенції пошуку шляхів справедливого і мирного подолання "серйозних труднощів", які переживає країна. Франциск закликав венесуельський народ і особливо політиків "твердо відмовитися від будь-якого насильства", а також встановити діалог, заснований на правді й взаємній повазі, щоб таким чином вести пошук загального блага. "Я прошу віруючих молитися і працювати для примирення і миру", – закликав Папа.

Папа заявив про свої молитви за постраждалих від потужного землетрусу в південно-західній частині Китаю, в результаті якого загинули або зникли безвісти щонайменше 200 осіб, а всього постраждали 11 500 осіб, у тому числі 960 серйозно.

 

Франциск нагадав, що в другій половині дня 21 квітня в італійському Сандріа буде оголошений блаженним о. Нікола Руско, що жив в XVI-XVII століттях. Папа зазначив, що це був зразковий пастир, якого вбили в політичній і релігійній боротьбі, яка охопила Європу в той час. "Ми дякуємо Господу за Його свідчення!", – сказав Понтифік.

Після  марійнської молитви Святіший Отець привітав усіх прочан, які прибули до Риму з різних країн і запросив їх в "Всесвітній день молитов за покликання", започаткований 50 років тому за "щасливої інтуїції" папи Павла VI, до особливої молитви, щоб Господь послав багатьох працівників на свої жнива.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va

 

 

реклама:  Бізнес форум України –  агора ділового спілкування. Ділення досвідом, пошук партнерів, ідей та інвестицій. Все, що може стати у пригоді підприємцю будь-якої сфери, – на українському бізнес форумі