Папа створив комісію щодо економічно-адміністративної організації Ватикану
  • Птн, 19/07/2013 - 15:39

У Ватикані повідомлено про те, що Святіший Отець, власноручним розпорядженням від 18 липня 2013 р., створив Папську Доповідну Комісію щодо економічно-адміністративної організації Апостольської Столиці.

У повідомленні Державного Секретаріату читаємо, що завданням новоствореного органу, який співпрацюватиме з Радою Кардиналів з вивчення організаційних та економічних проблем Апостольської Столиці, є збирати та доповідати Святішому Отцеві інформацію, необхідну для приготування реформи інституцій Апостольської Столиці з метою «спрощення та раціоналізації існуючих організмів та уважнішого планування економічної діяльності всіх ватиканських адміністрацій».

Комісія складається з семи мирян з різних країн світу, які є експертами у «економічних, фінансових, юридичних і організаційних питаннях», а єдиною духовною особою є її секретар монсеньйор Лусіо Анхель Вальєхо Бальда, Секретар Префектури Економічних Справ Апостольської Столиці. Свою працю вона здійснюватиме, як читаємо у розпорядженні, «надаючи консультаційну підтримку та опрацьовуючи стратегічні рішення, покликані виключити розтрату економічних ресурсів, сприяти прозорості під час придбання матеріальних благ та послуг, вдосконалити адміністрування рухомого й нерухомого майна, діяти з якомога більшою розсудливістю в фінансовій сфері, забезпечити належне застосування бухгалтерських принципів та гарантувати належне медичне забезпечення та соціальне страхування всім тим, хто має на це право».

Новостворена Комісія, завдання та повноваження якої детально описані в згаданому розпорядженні, а перша зустріч відбудеться незабаром після повернення Папи з Бразилії, також може, коли це потрібно, співпрацювати з робочою групою кардиналів, скликаною для опрацювання проекту реформи Апостольської Конституції «Pastor Bonus» про діяльність Римської Курії.

Святіший Отець, як читаємо у повідомленні, бажає продуктивної співпраці між комісією та відповідними ватиканськими адміністраціями.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va