Папа створив новий відділ в Державному Секретаріаті
  • Втр, 21/11/2017 - 15:45

Святіший Отець створив в структурі Державного Секретаріату Третій Відділ, який називатиметься Відділ в справах штатного дипломатичного персоналу Святого Престолу, піднісши, таким чином, на новий рівень дотеперішній офіс Делегата в справах папських дипломатичних представництв. Дотепер у Державному Секретаріаті існували Перший Відділ, що займався загальними питаннями, та Другий, що відповідав за стосунки з державами.

Новий відділ, що підпорядковуватиметься Державному Секретареві, очолюватиме Делегат в справах папських дипломатичних представництв, яким на даний час є архиєпископ Ян Ромео Павловскі. Він має стати знаком уважності й дбання Святішого Отця та керівництва Державного Секретаріату про штатний дипломатичний персонал. З цієї метою архиєпископ-делегат періодично відвідуватиме дипломатичні представництва.

Як зазначається у повідомленні Державного Секретаріату, Третій Відділ займатиметься виключно справами, які стосуються людей, які працюють на дипломатичній службі Святого Престолу чи готуються до неї, такими як добір, початкове і постійне формування, умови життя та служіння, просування по службі, тощо. Маючи належну автономність, він тісно співпрацюватиме з Відділом із загальних питань, який і надалі займатиметься загальними справами представництв, так і з Відділом в справах стосунків з державами, що й надалі займатиметься політичними аспектами праці представництв.