Папа: святість – це шлях реформи Церкви
  • Пон, 01/10/2018 - 16:44

Кожен християнин покликаний до святості. Це шлях, який долаємо в дусі любові, внутрішньої тиші та героїзму зовнішньої тиші. «До цього надихає приклад блаженного Антоніо Розміні», – наголосив Папа, приймаючи членів Згромадження, яке він заснував

«Інститут Милосердної Любові», Згромадження, членів якого називають Розмініянами, засноване 1828 року блаженним Антоніо Розміні, проводить у Римі свою Генеральну Капітулу. Пізніше він заснував також і жіночу гілку цього чернечого Згромадження.

Приймаючи 1 жовтня 2018 р., учасників  Капітули, Святіший Отець підкреслив, що святість не є чеснотою, призначеною для небагатьох, чи в особливі хвилини існування. «Всі можуть жити щоденною вірністю християнському покликанню, зокрема,  – богопосвячені особи… Святість – це шлях справжньої реформи Церкви, яка, як на це вказував блаженний Розміні, перетворює світ мірою того, як реформує себе саму».

Любов – це найвища чеснота, як стверджував святий Апостол Павло, і на його слова спирався блаженний Розміні, називаючи своє чернече Згромадження «Інститутом Милосердної Любові». Він вказував, що кожен християни покликаний до святості. Це шлях, який долаємо в дусі любові, внутрішньої тиші та героїзму зовнішньої тиші.

Будьте людьми, з руками, простягненими до терплячих

«Ваша апостольська присутність простягається на Індію, Танзанію та Кенію, як також на США та Європу, – сказав Папа Франциск до учасників Генеральної Капітули Розмініянів. – Заохочую вас бути людьми, з руками, завжди простягненими до страждаючих, несучи їм допомогу у вірі й милосердній любові… Нехай же неминучі труднощі вас не знеохочують, але спонукають дедалі більше довіряти Господеві, щоб з радістю й надією далі вести місію, яку Він вам довірив. Нехай же Святий Дух вчинить вас живим знаряддям всеохоплюючої любові в Церкві та в усьому світі,» – сказав на закінчення Його Святість, уділяючи Апостольське благословення.